weten ... wat er speelt

'Rotterdam Mee'-campagne succesvol
06-02-2006

De campagne Rotterdam Mee is een groot succes geworden. In de periode november 2005 tot en met januari 2006 hebben duizenden Rotterdammers zich tijdens 150 bijeenkomsten gebogen over het integratievraagstuk. Er werd gevraagd naar opvattingen en ideeën rondom de vier uitgangspunten. Het uitgangspunt “Wat doe je zelf” is goed opgepakt.
Daarnaast zijn 5 stadspeilingen gehouden waarin ca. 2.000 burgers hun mening hebben gegeven over integratie in de stad. De resultaten van deze stadspeilingen zijn onder leiding van TNS Nipo
m.b.v. 3 focusgroepen en een expertmeeting verder uitgediept.
Betrokkenen en geintereseeerden werden over de voortgang en resultaten van de campagne tussentijds via digitale nieuwsbrieven geinformeerd.
Ter afronding vond op 3 februari 2006 de slotbijeenkomst plaats. Hier werden de resultaten gedeeld en met elkaar besproken.
Bij dit hele traject is gebruik gemaakt van een interactieve website (www.rotterdammee.nl) met daarop bijvoorbeeld ondersteunende middelen voor alle betrokken partijen en de resultaten en verslagen van bijeenkomsten en reacties van individuele burgers.



« terug